Zaradi vedno večje vloge obnovljivih virov pri zadovoljevanju potreb po električni energiji je sončna energija vir z ogromnim potencialom izkoristite ga za samooskrbo in energetsko neodvisnost svojega doma. 

Kako veste, da je na vaš objekt primeren za postavitev sončne elektrarne?

- ste lastnik hiše oz. objekta,

- streha je obrnjena na JV ali J,

- strešna konstrukcija omogoča montažo.

Kaj pomeni samooskrba z sončno energijo?

Samooskrba s sončno energijo je proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe in s katero pokrivate lastno porabo električne energije. Namenjena je gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem, največja nazivna moč naprave za samooskrbo pa je 11 kVA in ne sme presegati priključne moči iz soglasja za priključitev. 

Proizvedeno električno energijo uporabite direktno za lastne potrebe v zgradbi oz. objektu, višek proizvedene električne energije v obdobju, ko je poraba manjša od proizvodnje pa pošiljate v omrežje. Ob manj sončnih dneh oziroma ob večji porabi pa višek, ki ste ga proizvedli brezplačno porabite iz omrežja. Elektro distributerju pa plačujete samo omrežnino.

Postavitev sončne elektrarne bo znižala vaše stroške za plačilo porabljene električne energije in postali boste energetsko samooskrbni in za vedno neodvisni od nihanja cen na trgu.  Za postavitev sončne elektrarne so potrebna minimalna in hitra gradbena dela. 

Po želji vam sončno elektrarno zgradimo na ključ. Pomagamo vam pri pridobivanju vse potrebne dokumentacije, vključno s pridobitvijo subvencije Ekosklada.

 

SE za lastno rabo

 

ELEKTRO DARKO d.o.o.

Gradenšak 1A

2232 Voličina

+386 40 975 919

info@elektro-darko.si

BROŠURA

brosura

 

 

 

© 2017 Elektro Darko d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava Makro Team d.o.o.

Pametne hiše ENTIAentia

Napredni alarmni sistemi JABLOTRON

jablotron logo

Vgradnja in vzdrževanje EX

ex

 

Please publish modules in offcanvas position.

X

Right Click

No right click